Projektek

A kedvezményezett neve:  Zalai Járműjavító Kft.

Projekt címe: Zalai Járműjavító Kft. fejlesztése és bővítése

Projekt azonosító száma:  GINOP-1.2.8-20-2020-00908

Támogatás összege:   9 700 514 Ft 

Támogatás mértéke: 70% 

Projekt ideje: 2020.10.16. -2021.08.05.

 

Projekt bemutatása:

A jelenlegi, koronavírus gazdasági hatásainak enyhítésére megjelentetett pályázattal, fejlesztési projekttel célunk munkavállalóink létszámának megtartása, bővítése, árbevételünk növelése.
Az okozott gazdasági hatást szolgáltatásunk bővítésével, eszközparkunk fejlesztésével, infrastrukturális beruházással, arculati frissítéssel, technológiai és szervezeti megújulással szolgáló fejlesztési terv készítésével kívánjuk enyhíteni, és biztosítani a hosszú távú, stabil működést.
A projekt előkészítésekor, pályázat benyújtása előtt felmérésre kerültek fejlesztési szükségleteink felmérése műszakilag és gazdasági szempontból is. A projekt megvalósítása során az alábbi tevékenységeket kívánjuk megvalósítani:
1. Eszközpark fejlesztése
Eszközparkunk fejlesztése során célunk egyrészt az amortizálódott, régi, hibás gépek cseréje, korszerűbb eszközök használata volt, másrészt a újabb technológiai fejlesztések eszközparkunk modernizációját is folyamatosan megköveteli. A törvényi változások is megkövetelik, hogy újabb szolgáltatásokat nyújtsunk, melyekhez újabb eszközök beszerzése szükséges. A beszerzendő eszközök nagy részével kapacitásunkat, ezáltal árbevételünket tudjuk növelni: egységnyi területen egyszerre több járművet tudunk kiszolgálni.
Beszerzendő eszközök:
– 1 db Hidraulikus holtjátékvizsgáló DH-12000
– 1 db PeTitan személygépkocsi görgős fékerőmérő és lengéscsillapítottság vizsgáló
– 1 db Aknafenék emelő váltóadapterrel
– 1 db Aknaperem emelő DA-200

2. Ingatlan bővítése, korszerűsítése és átalakítása

2.1 Ingatlan átalakítás, korszerűsítés – műanyag nyílászárók cseréje
A Zalai Járműjavító Kft. emeleti irodai ablakok cseréi: 2 db *19,62 m2 = 39,24 m2 felületen műanyag nyílászárók cseréje.
2.2 Ingatlan átalakítás, korszerűsítés – szekcionált ipari kapu felszerelése, cseréje – Az energiahatékonyság javításához és termelékenység növeléséhez járul hozzá.
1 db ipari kapu felszerelése: 4,84*4,50 m = 21,78 m2 méretben.

3. Fejlesztési terv készítése és arculati tervezés.

 

 

A kedvezményezett neve:  Zalai Járműjavító Kft.

Projekt címe: Napelemes rendszer telepítése a Zalai Járműjavító Kft-nél

Projekt azonosító száma:  GINOP-4.1.4-19-2020-00573

Támogatás összege:   6 545 000 Ft 

Támogatás mértéke: 55% 

Projekt ideje: 2021.04.29. -2021.06.30.

 

Projekt bemutatása:

A projekt megvalósítása során egy hálózatra termelő 41,4 kWp teljesítményű napelemes rendszer beszerzése és telepítése valósul meg; továbbá a kapcsolódó szerkezeti- és tartóelemek beszerzése és telepítése, az épület elektromos rendszeréhez illetve a hálózathoz való csatlakozáshoz és a műszakilag biztonságos működéshez szükséges elemek beszerzése és ezek kiépítése; akkumulátorok; mérő- és szabályozó berendezések beszerzése és felszerelése. A napelemes rendszer kizárólag a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén kerül elhelyezésre. A szükséges fogyasztás a 2018-as év fogyasztási adatai alapján lettek kalkulálva.

A projekt előkészítésekor, pályázat benyújtása előtt felmérésre került a napelemes rendszernek kiépítés, műszakilag és gazdaságilag is. Árajánlatok bekérése után megtaláltuk a gazdaságilag legelőnyösebb megoldást, melyet az Infrahőkép Kft nyújtott.
 Az épületre 138 db, Canadiansolar 300W napelem alu tetőtartószerkezettel. A napelemekkel terhelt tetőfelület: 240 m2 Rögzítés módja: segédszerkezethez fém csavaros kapcsolat, a helyszínen készítve. A telepítés tartalmazza a Fronius Symo 20.0-3-M hálózati inverter beépített on-line monitoringot – 2 db, Telepítéshez szükséges aluminium tartókonzol 15 fokos dőlésszöggel-140 db,  DC oldali védelmi doboz, AC oldali védelmi doboz, továbbá villamos segédanyagok, AC és DC kábelek, kábelcsatornák, csatlakozók, szolár kábelek, biztosítók és túlfesz levezetők, inverterbe beépíthető, sínes 2. tip. túlfeszültségű levezetőkkel, villámvédelemmel és EPH-ba integrálás segédanyagait, 4 db tűzvédelemi kapcsolót.